Ortobionomi

Ortobionomi

Ortobionomi betyder läran om kroppens rakhet och rörelse, jag skulle vilja översätta det till ”läran om den levande kroppens naturliga rörelse och rak riktning”.
Metoden utgår ifrån att jag jobbar med din kropp och inte emot den.
Ortobionomi är en väldigt, smidig och helt smärtfri behandlingsform, där jag följer den rörelse som finns och som kroppen accepterar i det skadedrabbade området, där jag även kan ta hjälp av så kallade smärt/reflex/ triggerpunkter.

Under behandlingen använder jag mig av mjuka, lätta tryck och små rörelser för att bearbeta, minska på och lösa upp muskelspänningar. Detta är en mycket mjuk metod där själva syftet är att släppa de muskelspänningar som hindrar exempelvis en leds naturliga rörlighet. När en muskel är stel, då söker jag efter den rörelse som finns kvar i muskeln, även om den är mycket, mycket liten.
Den rörelsen arbetar jag sedan med för att släppa spänningarna i området. När jag lossar de muskulära spänningarna påverkas kotor, leder, senor och ligament, därmed förbättras även din rörlighet. Jag arbetar hela tiden utifrån den befintliga rörelsen och den rörelse som ger minsta möjliga motstånd.

Om det är ett riktigt problem, har jag verktyg att jobba på ett lite annat sätt, där jag kan ta reda på var problemen i kroppen finns och orsaken till de symtomen, sedan söker jag efter ett sätt för hur hälsa och harmonin i kroppen på bästa sätt kan återskapas. Detta är möjligt för att kroppens alla celler och det undermedvetna har redan denna information. Kroppen vet alltid vad som är rätt.


Varmt Välkommen att boka en Session med MirakelQvinnan Shia!

Har du några frågor?

Kontakta oss