NäringsMedicin

NäringsMedicin

Näringsmedicin handlar om det vi äter, hur vi smälter och omsätter det vi äter och tillgodogör oss näringen. Men också om så många andra bitar så som att ta bort sådant som skadar vår hälsa och att stötta våra avgiftningsorgan och underlätta avgiftningsprocessen.

Näringsmedicin handlar i korta drag om att skapa balans, genom att ta bort sådant som skadar och belastar samt tillsätt sådant som lagar och stöttar…
Inom NäringsMedicinen är Näringsblansering central, men här måste man även ta hänsyn till varför har denna person fått näringsobalans?
Titta på hela Livsstilen, Mat och Kostvanor, Kemikaliebelastning, Stötta Avgiftning, göra Detox, ge Kostråd som håller och fungerar i vardagen, Motion.
NäringsTerapi är en oerhört effektiv, kraftfull och verksam behandlingsform i sig.
Att jobba så här är dock inte helt utan eget engagemang och arbete från den som tappat hälsan!


Tankar om Hälsa, Orsak, Verkan, Symtom & Quick Fix
Att laga sin hälsa när man förlorat den är oftast ingen Quick fix… då spelar det ingen roll var ditt/dina symtom sitter eller hur de yttrar sig…

Som dotter till moder jord hedrar jag hennes gåvor och ställer mig tveksam till mat och syntetisk medicin som skapats på kemisk väg i ett labb…
Hyllar dock modern teknik och vetskap… men vetenskapen är många gånger snäv och fyrkantig… där allt ska förklaras utifrån en trångsynt vetenskaplig modell… jag tror inte att allt är möjligt att förklaras med vetenskap. Universum är så ofantligt stort. Vi vet så himla mycket nu, vi människor som lever i vår tid och vi kan så mycket, samtidigt som vi på många andra sätt förvandlats till tankemässigt handikappade, fyrkantiga hjärntvättade zombies.
Kan vi veta allt som människor!?
Vi vet inte allt om livets processer, vetenskap är också mycket att tror sig veta, det som var vetenskapligt sant för 100 år sedan är bara sant idag till 10%… i min enkla lilla värld är det inte alltid helt logiskt att låta bli att tänka utanför lådan, då det är där själva magin sker…


Hur förklarar man ett mirakel med vetenskaplig metodik!?
Om ett mirakel skett, utan påvisbar vetenskaplig bevisbar metodik, har då ett mirakel verkligen skett?
Eller har det inte skett, för att det inte går att förklara utifrån en trångsynt vetenskaplig förklaringsmodell?
Även om alla vet att det hänt, är det då enligt vetenskapen inte sant eller verkligen sant i alla fall!?
Vi vet idag exakt vad en människokropp består av hur mycket mineraler som behövs, exakta mängder och proportioner protein, kolhydrater och fett… men ändå är det ingen som än idag lyckats skapa en människa utifrån de beståndsdelarna… ingen människa har ej heller fått bevittna en naturlig befruktning… det tycker jag är rätt häftigt!

Vi tror oss veta så himla mycket, men vi vet så himla lite… Häftigt eller hur!?

Mitt fokus, min önskan är att hitta grundorsaken till ditt problem, inte bara symtomlindra. Jag vill inte bara döva ett symtom, utan jag vill komma till kärnan, så att du läker och symtomen inte kommer tillbaka. Sann läkning!


Vanligt exempel
Ett exempel på vanliga villovägar i hälsodjungeln är Kramp, Muskelkramp och Sendrag som idag är kolossalt vanliga besvär, Oftast rekommenderas då enkelt kanske Magnesium, B-vitaminer, Mangan, MSM eller….

Men jag vill hellre kartlägga din hälsa för att komma fram till varför du har fått brist på exempelvis magnesium. Orsaken till kramp är ofta uttalad magnesiumbrist, men varför har du fått magnesiumbrist?
Var kommer din magnesiumbrist ifrån?
Hur har den uppkommit?
Det är den lite kluriga men högst intressanta delen!!


Hur lever du och hur mår du, egentligen?
Vår vanligaste grundorsak till de allra flesta sjukdomar –stress. stress slukar oerhörda mängder magnesium.
Stress blockerar dessutom näringsupptaget rent generellt,
För att stress stänger av flera viktiga funktioner i kroppen för att vi helt enkelt ska överleva… vilket på sikt gör att vi sakta dör…

Hur äter du och Vad äter du?
Då det med största sannolikhet bottnar här och kan vara brister i intag av korrekt föda. Föda som skadar din tarm… ditt näringsupptag… belastar dina avgiftningsorgan…

Hur tränar du?
Både Överträning -med stress och ökad svettning som ger förlust av salter eller Stillasittande kan ge kramp.
Eller är det bara dina muskler som skriker av passivitet, för att du enbart ligger i soffan och kollar på TV på all din lediga tid i kombination med ett stillasittande jobb… tar du då ingenting annat än magnesium, så gör du endast dina muskler svagare och sämre för varje dag som går.
Stillasittande är mäkta ohälsosamt för hela kroppen, muskler, vävnader, organ, andning, genomblödning, lymfflöde och alla hormoner.
Hur vi rör oss eller inte rör oss påverkar hela hälsan.

Oduglig föda, Äter du dessutom gluten, mejeriprodukter och socker så har du med allra största säkerhet en skadad tarmslemhinna med genomsläpplighet i tarmväggen, vilket innebär att du får ett undermåligt upptag av näring, alla mineraler. Om du då bara tillför magnesium så kan du fortsätta skapa ännu större mineralobalanser och näringsbrister. Det viktiga här är att komma fram till hur du förstört tarmen, varför är tarmslemhinnan skadad?

Eller om du i princip är en tickande bomb, som lever på gränsen till utmattning, då skapar du bara lite falsk symtomlättnad, lite smärtlindring med magnesium och sen så pang smäller det och du skjuter in i väggen… istället för att fokusera på andra åtgärder, så tar du bara magnesium, vilket i detta fall är en nitlott för din totala hälsa.


Vad är det din kropp försöker meddela dig?
Vi är så tränade i att det ska vara normalt att stänga av kroppens signaler, alla dessa signaler är information som kroppen försöker kommunicera med dig… Vad är orsak och vad är symtom?

Blockera inte enbart budbäraren och låt roten finnas kvar och gro…

När man börjar nysta i sin hälsa kan det vara en rejäl tova, en riktig härva, jag är intresserad av att hitta början på tråden, helst börja nysta i rätt ände.
Inte bara tysta kroppens alarmklockor och låta felet vara kvar och växa, sprida ut sig…

Trött är det absolut vanligaste symtomet, den största felsignalen, men det är ingen sjukdom. OM du bara tar något uppåttjack (socker, kaffe, energidryck, choklad, lakrits, droger) för att få en quick fix, så har du ju egentligen inte hittat orsaken till varför du är trött, utan orsaken till varför du är trött finns med största sannolikhet kvar i kroppen eller livet… väntar du för länge med detta så blir du med största sannolikhet med tiden riktigt sjuk.

Smärta och värk är inte heller en egentlig sjukdom.
Smärta och värk är varningssignaler om att något inte står riktigt rätt till… men vad är det som inte är ok!?
Målet är givetvis att bli frisk utan smärta och värk, men om du inte hittar källan till smärtsignalerna, så ökar skadorna och du kommer mest troligt att bli sämre och sämre, i värsta fall riktigt sjuk.

Inflammation är inte heller en sjukdom. Inflammation är kroppens reaktion, vävnadens svar på något eller ett försvar mot någon. Det är intressant att veta varför din kropp är under attack och vad det är din kropp reagerar på och vad är det kroppen försvarar sig mot!?
Om du bara dämpar inflammationen men har kvar själva reaktionen i vävnaden, så är det mest troligt bara en tidsfråga innan du blir sämre och kanske så småningom sjuk.

Problemet här för mig många gånger är att personen som söker hjälp är inte riktigt där, personen är inte beredd på att göra något åt sin egen situation.
Jag kan komma med förslag, men själva utförandet är det du själv som måste göra. Kan man inte göra det så får man fortsätta äta sitt magnesium…
Jag tjatar inte!
Visst kan jag hjälpa till att släcka tillfälliga eldsvådor, men min önskan är att få hjälpa till hållbarhet.

Har du några frågor?

Kontakta oss