Orala terapier

Oral Terapi 

Orala Terapier är Biologisk, KlimatSmart, JordKlok, Miljö & MänniskoVänlig Naturlig Medicin -så som NaturLäkeMedel, HBM, Stjärnestoff, LäkeVäxter, Örter, Eteriska Oljor, olika Närings och Kosttillskott.

En miljövänlig, individanpassad, biologiskt, lättillgänglig form av Läke-Medel, som tar hänsyn till miljön -både på insidan och utsidan!

För att få en fullständigt verksam behandling som verkar på insidan, sätter jag gärna in något i tablett/kapselform eller pulver alternativt flytande för att stötta kroppen från flera håll och påverka biokemiska processer i celler.
Det är många gånger nödvändigt med näring och stimulans i samband med annan behandling. För bättre och mer hållbar effekt!

Exempelvis Magnesium för optimerad nerv och muskelfunktion!

Mat som Medicin

Många tänker bara piller och pulver som oral terapi, men i min enkla lilla värld kommer även maten in här. Kosten, födan, din diet, husmanskosten, sjukmanskosten, vad du nu kallar den… Du är vad du äter, är kanske inte riktigt helt sant, det handlar mer om att du är vad du tar upp utav det du äter…

Ät din mat som din medicin, annars kommer du att behöva äta medicin som mat… sa Steve Jobs. Hippokrates Läkekonstens fader sa något liknande: ”Låt din medicin vara din mat, och medicinen din mat.”
Min personliga uppfattning är att det vi äter är centralt för hur vi mår.
Mat kan vara medicin eller ett gift som långsamt förgiftar dig!

Det är möjligt att äta sig frisk eller sjuk, vår mat är vår främsta källa till läkning eller förgiftning, allt handlar om vad, hur mycket, hur ofta det vill säga dosering och frekvens/ upprepning…

Kroppens Byggstenar
Maten är byggstenar, som skapar din kropp. Mat är information till kroppens alla celler, därför gäller det att välja smart mat som kroppen känner igen och kan bryta ner.


Mat ÄR Läke-Medel!
Om man nu kan äta sig sjuk, så kan man givetvis även äta sig frisk!
Men när man kommit till sjuk, är vägen tillbaka till frisk en lång sträcka att gå, oftast i både uppförsbacke och motvind…

Sorry, men jag stöttar aldrig inställningen att om man bara tar ett piller så löser det alla problem, min uppfattning om hur man bygger hälsa, handlar om en kombination av många ting, där det vi äter är basen och helt avgörande för hur vi mår. Jag tror att kosten är grunden till hälsa och välmående, om du slarvar med maten blir det svårare att bygga en stark frisk kropp…

Sen tror jag inte att det bara finns en enda sanning i vad som är den optimala kosten, men vare sig du är köttätare, fettälskare, fettskrämd eller vegan så tänker jag mig att en naturlig föda är en prioriteringsfråga där man bör strävar efter att äta så nära naturlig mat som möjligt, mat som odlats i solen, utan kemikalier, pesticider, tungmetaller osv… inga halv eller helfabrikat, inga E-ämnen, konsistensgivare, färgämnen, konserveringsmedel, sötningsmedel, smakförstärkare osv… utan ekologiska grönsaker och eventuellt fågel, fisk, vilt eller kött av glada djur som fått äta gräs och gå fritt i vinden/vattnet och solen.
Tänk naturligt, näringstät föda!

Jag har träffat många människor med näringsbrister av olika slag,  men jag har aldrig någonsin träffat någon med läkemedelsbrist. Du har inte ett externt problem när du har ett hudproblem utan du har överbelastade avgiftningsorgan och tarmar.


Jag använder Naturläkemedel, Mineraler, Vitaminer, Aminosyror, Enzymer, Örter, Eteriska Oljor, HBM, Stjärnestoff, Cellsalter, Schüsslersalter & annan Näring!

En liten reservation här, om lever i ett stresskaos, sover dåligt, badar i kemikalier dagligen, du är totalt nedbruten i själen med krossat hjärta, skakad i kontakten med dig själv, ditt inre och dina värderingar kan du ändå bli sjuk, hur bra du än äter, hur bra tillskott du än tar och hur väl du rör dig…

En hälsosam livsstil bygger en god hälsa
Ändra kost, ändra livsstil.
God hälsa bygger du upp!!
Du behöver ta ansvar, ansvar för din hälsa!

Har du några frågor?

Kontakta oss