HälsoKonsultation

HälsoKonsultation

En hälsokonsultation är en session du väljer när du har olika bekymmer med din hälsa och ditt mående, det kan vara allt från magåkommor med smärtor eller obehag i samband med mat eller mellan måltider, att du bajsar 20 gånger om dagen, eller bajsar var 3:e vecka. Ont i halsen, långvariga eller återkommande förkylningar, att du kissar 10 gånger per natt, huvudvärk, tinnitus, utmattning, hjärndimma, trötthet, fryser, vikt, sköldkörtelbesvär, sviter efter borrelia, mystiska saker, svullnader, smärta, värk eller andra sensationer i en specifik kroppsdel eller hela kroppen och själen…

En HälsoKonsultation kan också vara en vägledning när du behöver kostråd, inspiration till livsstilsförändring eller har funderingar kring olika Kosttillskott, Vitaminer, Mineraler, Örter, Eteriska Oljor, vilka Stjärnestoff, HBM, Cellsalter och Schüsslersalter som du kan ta.

Vill du ha en IrisAnalys med Konsultation eller AnsiktsAnalys så kan det integreras i denna session.
Vid funderingar kring Kroppen, Knoppen, Själen, Näring, Kost, Föda, någon speciell Diet eller Mat i allmänhet.
Om du vill ha tips och stöd inför eller under en planerad Viktförändring, Fasta, Avgiftning eller Detox i synnerhet.
Inför en amalgamsanering, vid kemikalie/tungmetallförgiftning, doftkänslighet, sviter efter fästingbett, borrelia, Lymes och andra förgiftningar…

 

Tankar kring Hälsa, Läkning & Självläkning

Mina tankar kommer från Naturmedicinen, Alternativ, Komplementär, Närings & FunktionsMedicinen. Vad många inte förstår är att jag dessutom läst rätt ingående anatomi, fysiologi, histologi, biokemi, cellbiologi, epigenetik, kvantfysik osv, så min uppfattning om människokroppen kommer inte från kanaliserade budskap via en foliehatt från någon utomjordning i ett parallellt universum utan från skolmedicinsk litteratur från Tellus och detta sekel. Jag intresserade mig tidigt för att förstå kroppen, samband och hur den fungerar av ren nyfikenhet.

SjälvLäkning
I min enkla lilla värld är det fullt möjligt att assistera kroppen till självläkning, då det är en medfödd inbyggd originalinställning i våra kroppar, tillgänglig i de flesta upplagor.

 

Ny kropp!?

Det är i princip fullt möjligt att skapa en ”ny” kropp, genom att byta ut sina celler. Sett under ett lite längre tidsperspektiv, då alla celler i kroppen byts ut och förnyas med jämna mellanrum allt från cellerna i tunntarmen som ersätts med nya var 5:e dag till celler i skelett och hår som byts ut var 7 år…
Så på 7 år finns möjlighet att skapa en helt ny version av dig, och samtidigt ändra aktiveringen i olika uttryck av dina gener…
Varje sekund skapas miljontals nya celler samtidigt som det dör omkring 100 miljoner celler, det blir 1,2 kg döda celler på ett dygn, alla dessa celler dör för att de på något sätt levt ut sin tid, är trasiga, har skadats, att de inte blev ok till att börja med eller är dysfunktionella på något vis, de byts ut för att ersättas av friska nya celler. Celldöd och cellåteruppbyggnad är därmed en högst central del i vårt dagliga liv. Våra celler sover heller aldrig…
Jag tror det är enormt viktigt att medvetet verka för att skapa nya friska, livskraftiga, glada celler, för våra celler får också de frekvenser som finns i kroppen just då de skapas. Vår kropp består av någonstans mellan 50-100 miljarder celler beroende på var man läser… min stora fråga här är alltid vem har räknat!?
Nåväl allt denna cellnedbrytning, celluppbyggnad, cellaktivitet kräver enorma mängder näring och energi… därför är det obeskrivligt viktigt att mata kroppen med goda tankar, äkta känslor, rent vatten och ordentligt tilltagen näring.
Det är betydelsefullt med näringstät mat, extra nutrition och ett sunt mindset samt att välja bort sådant som skadar och förgiftar oss på alla plan.
Här kan vi välja själva och göra skillnad.

 

MultiDimensionellt HelhetsPerspektiv

Jag verkar problemlösande ur ett multidimensionellt helhetsperspektiv där jag ser till kroppen, psyket själen, arv, miljö, historia, celler… Vill du ha ett resultat måste du följa mina rekommendationer i behandlingsintervall, uppföljning, ta ev. rekommenderade tillskott och följa de kost och livsstilsförändringar som jag föreslår och förordar mm. Jag har dock full förståelse för att saker kan komma att ske i en annan takt utifrån andra prioriteringar… det finns inget tvång, du väljer alltid själv, vad du är redo att göra och beredd på att satsa utifrån dina personliga möjligheter.

 

Eget val & Eget ansvar

Att komma till mig innebär många gånger väldigt mycket eget arbete, eget ansvar och eget engagemang. Jag vet att det krävs en obeskrivlig mängd vilja och intresse, att lägga om kosten och ändra sin livsstil.
Viljan måste du uppbringa själv, jag kan ge dig bränsle till din gnista med kunskap, information och insikt, även motivation och vägledning, men det praktiska grovjobbet i vardagen så som att handla och laga mat är något du måste göra själv!
Vi har alltid ett val, vi blir aldrig tvingade att äta, när du ska äta något kan du alltid fråga dig själv: Är detta läkande för min kropp?
Stärker detta min för min kropp eller bryter det ned den?
Hur äter man en elefant!?
En tugga i taget, samma sak gäller din hälsa eller ohälsa!
Ett steg, en tugga i taget…

Allt är möjligt!
Jag vet också att det är fullt möjligt att komma tillrätta med obalanser, bli kvitt symtom, kroniska diagnoser, besvär, problem och annat lidande, jag har sett det många, många gånger med egna ögon och upplevt det i mig själv.

Du kan alltid ringa/smsa/maila mig eller komma på en uppföljning när du tappar motivationen eller tråden… Jag kommer inte att jaga dig, utan initiativet till kontakt kommer helt och fullt från dig. Jag kommer inte heller att tvinga dig till något.

 

Orsak vs Symtom

Mitt fokus är att hitta ursprunget, inte bara dämpa symtomen för att bli frisk! Många gånger är det våra dagliga vanor som livsstil och det vi äter, dricker osv som är orsaken till att vi mår dåligt.
Linus Pauling, mottagare av två Nobelpris sa: ”Du kan spåra nästan alla sjukdomar till en näringsbrist.” För mig är det en sanning, då ytterst få människor har läkemedelsbrist, jag har träffat många fler med näringsbrist…

Jag tror på orsaksbehandling, INTE symtomdämpande lindring eller att stänga av kroppsfunktioner och blockera signaler. Jag är inte helt anti läkemedel, de kan vara fenomenala i vissa faser och helt ofrånkomliga i andra situationer. Jag har full förståelse för att människor äter mediciner, men för mig personligen är det inte ett förstahands val.

 

Sjuk-Vården

Vi har en helt  fantastisk sjukvård i Sverige, framförallt när det kommer till akuta grejer, vid skador, där man kanske sågat av sig benet, fått läskiga sår, blodförgiftning, frakturer, varit med om hemska olyckor och fått svåra sjukdomar, vid stroke, hjärtinfarkt osv… Där gör de ett helt enastående jobb!
Men ungefär 97% av de som kommer till mig har sökt hjälp inom vården/skolmedicinen i många, många år och de får ingen hjälp. Kanske har de fått mediciner så som antidepressiva läkemedel eller magsårsmedicin vid konstiga smärtor osv. efter olyckor är kanske inte den optimala lösningen!?  
Eller så blir de nekade hjälp…
Här bistår jag människor med kost och livsstilsjusteringar, näringsbalansering samt manuella terapier.

Kroniskt
Om en eller flera personer med auktoritet talar om för dig att det du har är kroniskt, -det finns inget alls att göra, du kan själv inte påverka situationen du befinner dig i, du får lära dig leva med det du har fått, att bli frisk är en ouppnåelig utopi som ligger bortom allt rimligt hopp, du kommer att få ha detta tills den dag du kilar vidare.

Om sedan alla andra du möter förstärker dessa nedbrytande tankebanor, klart som fasen att detta blir din sanning och att du inte ens försöker göra något för att förändra din situation!?Jag har bevittnat Mirakler!
Där människor helt utan tro på framtiden, utan hopp, har läkt och blivit helt friska!
Det finns hopp!
Du är INTE dina symtom, Du är INTE din sjukdom,
Sjuk är INTE ditt sanna jag, din identitet och personlighet,
Du är under läkning -Du läker!
Din kropp och själ hör dig, de hör dina ord, var noga med hur du pratar med dig själv, det vi talar om för oss själva blir sanning!
Så säg till dig själv ”Jag är frisk!” man kan ju försöka i alla fall.
Det kostar inget! Helt Gratis!

 

LivsStil & Hälsa = no1.

ALL terapi blir mer effektiv i kombination med kost och livsstilsförändringar, det gäller både manuella behandlingar och orala terapier (kosttillskott, HBM & Cellsalter, örter eteriska oljor mm).
Jag stöttar aldrig inställningen att bara ta ett piller, för att få en hållbar och bestående hälsa.
Eftersom hälsa är min högsta och främsta prioritet. Mitt fokus är alltid hälsa.  
Att människan ska fram, människan ska bli stark och hållbar i sin kropp, själ och energi, så att jag på sikt inte behövs. Det är inte för inte som jag kallas för MirakelQvinnan, det är inget namn jag själv hittat på utan ett namn som jag fått av mina kunder.

”Att göra som du alltid gjort -kommer ge det du alltid fått!” 
Jag tror på naturen, naturens gång, naturens och universums lagar, moder jord, naturlig mat, samband, helhet, epigenetik, kvantfysik och tankemönster, där vi själva skapar vår verklighet, på ett eller annat sätt. Min fulla övertygelse är att det är summan av vår historia som skapat oss, allt det vi varit med om, det vi ätit, det vi svalt, det vi andats, det vi tänkt och känt som format oss till den vi är idag, sen ärver vi livsåskådningar och kostvanor från våra föräldrar… så för att bryta den här spiralen behöver man göra annorlunda, något helt annat och olika, annars fortsätter det bara att gå åt samma håll…


Vet du hur ofta jag får höra, men åååå det går inte, det är ju så dyrt att äta nyttigt… jag har inte råd att äta så… om jag inte får äta… vad ska jag då äta? Vet du vad det kostar att vara sjuk!?
Vi kan alltid välja att lägga tid (och pengar) på hälsan nu, istället för att lägga tid på att vara sjuk eller ligga på sjukhus sedan. Vilket också medför att förlora pengar och eller möjlighet att generera inkomst och egna pengar.

Gör dig själv ditt livs största tjänst, genom att ändra dina kostvanor och din livsstil medan du fortfarande kan och har möjligheten. Du kommer ALDRIG att ångra ditt beslut. Det är bättre att äta bra och motionera medans vi kan välja det och har möjlighet, än att inte få möjlighet att göra det…

Vi lever i en tid där vi praktiskt taget håller på att äta ihjäl oss, vi förgiftar oss själva mer eller mindre på ett eller annat sätt.
95% av alla sjukdomar är dessutom stressrelaterade, så en bra början på ditt nya liv är här!

 

Din HälsoExpedition

När Du är redo att påbörja din egna, högst personliga, specifika, individuella och unika HälsoResa bokar du en HälsoKonsultation med mig. Betrakta mig då som en del av ditt personliga LivsKraft & HälsoTeam, jag är på din sida, jag hejjar på dig, jag är i ditt lag, på din båt -där du är kaptenen och jag är kartläsaren.
Se mig som en vägvisare eller guide med olika nycklar och pusselbitar av kunskap, erfarenhet, olika tankar och idéer som kan stå vid olika vägskäl och hålla upp en skylt eller en pusselbit:
höger – hälsa,
vänster – ohälsa,
rakt fram – tveksamt
bakåt – dead end -du har varit där, du vet hur det var!
Du väljer alltid själv.
Jag föreslår!

I Praktiken – Hur går det till?
Första gången du kommer till mig brukar jag allt som oftast ha en en lite längre HälsoKonsultation -där en längre stund läggs på samtal, för att jag ska få en så pass djup och bred uppfattning om dig och din situation som möjligt, för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.

Alla sessioner hos mig inleds med en kort överläggning, för en check-up, återkoppling, information om var du har mest ont denna gång, om något hänt, hur du haft det sedan sist, var du står idag, främsta prioriteringar just nu, osv… Oavsett vilken form av behandling du bokat. Det behöver inte ta lång tid, ibland tar det hela besöket, men oftast inte.

Du kan boka en ren HälsoKonsultation.
Oftast kombineras en HälsoKonsultation med en behandling eller så glider det över till något annat och blir ett LivsSamtal.

Har du några frågor?

Kontakta oss