HBM

HBM

HyperBioMineraler är en serie med specialtillverkade mineralsalter som grundar sig på Dr Schüsslers lära om Biokemiska Cellsalter. HBM är en utveckling av Schüsslersalterna, de tillverkas i Skåne.
Dessa salter verkar som näring för våra kroppars alla celler och är mycket betydande för alla dess funktioner. Salterna kommer ur naturliga mineralämnen som ursprungligen är nativa beståndsdelar i geologiska formationer så som bergarter, vatten… Växterna tar upp mineraler ur jorden och införlivar dem i sin struktur, under denna process är mineralerna separerade i partiklar som kallas för mikromolekylära, dessa kan sedan lätt absorberas av kroppens celler.
Det finns 27 olika salter, vanligast pratar man om 12 var och en av dem har specifika områden för hur och var de verkar, alla dessa salter finns naturligt i kroppen och de finns givetvis i alla våra celler, även om somliga salter är mer inblandade i vissa specifika celler, i vissa bestämda processer än andra. Det verkar också som att vid olika tillstånd, sjukdomar, åkommor, situationer, känsloupplevelser, tankemönster så förbrukas det mer av vissa salter i vissa celler och vävnader… därför uppkommer brist på ett visst salt på grund utav en ökad aktivitet i en viss biokemisk process…

Det som är lite speciellt med HBM är att de är framställda på ett sådant sätt att de är enormt lättupptagliga, biotillgängliga, de tar sig in i cellerna för att delta i processer där. De påverkar inte en specifik sjukdom, utan de deltar i förlopp i cellerna som när de funkar som de ska och kan göra det de ska göra, så styr de upp människors och djurs kroppsliga funktioner och det skapar välbefinnande.

I Verkligheten
Lider i princip alla människor brist på dessa undergörande, livsviktiga mineralsalter på grund utav en ökad utsatthet för stress och nedbrytande livsstil, strålning, radioaktivitet, tillsatser, kemikalier i mat, förädling av vår föda och förorenat vatten samt minskad näring i jorden på grund utav hur vi odlar…

Praktisk användning
Tabletterna intas helst 30 minuter före  maten eller 2 timmar efter.
Men i praktiken så är det svårt att få till i vardagen, så ta dem när du kommer ihåg dem. Tabletterna bör få smälta i munnen, men det är inte alla som har tålamod med det, så håll dem i munnen en stund, skölj runt med smulblandningen och skölj ner med vatten.
Ofta kan det bli ganska många olika HBM att äta… ett tips är att förbereda din dagsdos i en skål, påse, burk och småäta ur den under dagen, ditt kärl bör vara tomt i slutet av dagen.

Jag har skrivit två böcker om HBM,
HBM-Bibeln är ett uppslagsverk, ett lexikon över de 27 HBM som finns, du hittar även lite bakgrund med tankar kring brister, varför man bör äta HBM, historik, utveckling…

Den kan kompletteras med Symtom-Bibeln som är ett tillägg till HBM-Bibeln, Symtom-Bibeln är ett hjälpmedel, en guide, som listar alla möjliga och omöjliga symtom som kan finnas och uppstå i kropp, själ och psyke, sedan serveras ett förslag på ett eller flera HBM som kan tänkas hjälpa vid just det besväret.
Tyvärr är dessa böcker slutsålda. Vi planerar nytryck under 2021.

Ansiktsdiagnostik
För att välja ut vilket HBM du behöver så tittar jag i ditt ansikte och läser av receptet för vad din kropp kommunicerar att du behöver, ofta använder jag mig även av din anamnes, din egen historia och beskrivning av dina symtom, för vägledning i vilket/vilka HBM du behöver just nu. Utifrån ansiktsanalysen kan jag göra en bedömning av hur stor bristen är och lämplig dosering.

Kurs i Stjärnestoff, HBM & Cellsalter

Jag håller även kurser i Stjärnestoff, HBM & Cellsalter, där jag lär ut massa praktiska tips och trix som inte finns med i böckerna. Det är mer än 10 år sedan jag skrev HBM-Biblen och jag har hunnit lära mig en hel massa mer sedan dess, jag har dels fått en hel massa mer praktisk erfarenhet och har dessutom fortsatt utbilda mig. Mina kurser inom detta har ett stort fokus på att förstå salterna som väsen, hur de verkar och varar, mitt mål är att salterna vid kursens slut ska vara dina bästa vänner -ett naturligt husapotek som du vänder dig till och använder dig av dagligen. Stort fokus ligger på historik, bakgrund, utveckling, viktiga personer, varför brister uppstår, förståelse för ansiktsdiagnostiken, uppkomst och mycket, mycket mer. Tyngdpunkten ligger givetvis på att fördjupa förståelsen för varje individuellt salt med dess praktiska bruk för besvär i det fysiska, psykiska och själsliga/emotionella. Där också ansiktsdiagnostiken i val av salt, får en naturlig plats, jag ger även utrymme för att praktiskt öva på att se tecknen.


Varmt Välkommen att boka en Session med MirakelQvinnan Shia!

Har du några frågor?

Kontakta oss