Kroppsbehandlingar

KroppsBehandling = Manuell Terapi eller Manuell Medicin

Manuella terapier är ett samlingsnamn för fler olika metoder eller typer av fysiska behandlingar, det innebär helt enkelt –en behandling med händerna på kroppen. Där händerna är mitt känsligaste instrument och den gemensamma nämnaren för all manuell medicin. Det kan handla om korrigering utav låsningar, blockeringar, sträckningar, triggerpunkter, muskelsmärta, ont i en fot, axel, ryggen, nacken, hand, handled, domningar i armar/händer, tennisarm, löparknä, hopparknä…

En manuell behandling kan vara högst nödvändig för att få fart på kroppen, genom manuell mobilisering påverkas blockeringar och restriktioner, en låsning kan påverka nerv, lymf och blodflöde i kroppen och det i sin tur kan vara orsaken till smärta, domningar eller annat obehag.

All fysisk beröring stimulerar utsöndring av så kallade må-bra hormoner, manuell medicin syftar till att väcka liv i en slumrande kropp och få snurr på vår inneboende självläkande förmåga. Manuell medicin är ett naturligt, klimatsmart, jordklokt, miljö och människovänligt alternativ till lugnande, muskelavslappnande, smärtstillande och antidepressiva läkemedel.

Kroppsbehandlingar – det är framför allt det jag gör!
Den största delen av min tid på min praktik tillbringar jag med att jobba med mina händer, genom olika tekniker som jag blandar utifrån olika läror och teorier, det handlar om mycket mer än vanlig massage.
För att få muskler att slappna av, minska restriktioner i fascia, bindväv och senor, få ligament att bli mer samarbetsvilliga och stabila. Lägga till leder som glidit i obalans det kan vara kotor i ryggraden, allt från atlaskotan till svanskotan eller SI-leden och instabilt bäckenet, leder mellan revben och bröstbenet, handleden, fotleden eller någon annan benbit som spökar.

Jag behandlar ganska mjukt,
-inte alltid helt smärtfritt,
men utan överraskande ryck, knak och brak!
Allt som oftast bearbetar jag både mjukdelar där jag försöker få upp en rörlighet och avslappning i vävnaden (muskler, fascia, bindväv) och sen lägger jag oftast också till någon liten benbit som hamnat i obalans.

Jag verkar ganska långsamt, då jag hela tiden inväntar ett gensvar från vävnaden och individen som jag behandlar. Det kan ta lite tid ibland, ibland går det ganska snabbt…
En stressad, överansträngd kropp som haft besvär i många år kan ta tid på sig att släppa spänning, det kanske är allt man har kvar!?
Det är kanske det som håller ihop kroppen och själen!?
Spänning kommer allt som oftast av felställningar i skelettdelar, det är inte ovanligt att stress är inblandat, ibland är det ett skydd…

Jag bemöter individen utifrån det som passar bäst vid det tillfället, jag försöker också anpassa behandlingen utifrån vad kroppen klarar av just där och då.
Här följer några av de Manuella terapier jag använder mig av:

Massage, Svensk Klassisk Massage, Specifik Djupmassage, BreüssMassage, Bindvävsmassage, FasciaRelease, LymfFlödesAktivering, LymfaFlow, Koppning, Homiatrisk Multi Massage, Osteopati/Osteopatiska & Milda Mjuka Kiropraktiska Behandlingstekniker, KST, KranioSakral Terapi, Ortobionomi, Kiropati, Soft Manipulation, TriggerpunktsBehandling, Zonterapi, Dorn, Bowen,  mfl.

Akupunktur TCM, Nålar, Öronakupunktur,Akupunktur 2000/Acunova.

Ta gärna med röntgenplåtar eller röntgenutlåtande.
Det har hänt att jag lagt märke till sådant som läkare ej sett och kan hjälpa dig att tolka dem.

Hur går en KroppsBehandling till?

Du ringer / smsar / mailar och bokar en tid.
Du kommer till mig, fyller i ett formulär (kom gärna någon minut innan din avtalade tid).
Vi sätter oss i ett par sköna fåtöljer, du berättar lite om dina besvär, var du har ont…
Sen klär du av dig (ibland tröja, ibland byxor, ibland både ock, du behåller alltid trosor/kalsonger på, har du problem med att klä av dig så löser vi det):
Du lägger dig på behandlingsbänken på mage eller rygg.
Oftast väver jag ihop en unik, skräddarsydd behandling med hjälp utav flera olika terapiformer utifrån dina besvär -syftet är att skapa ett flöde, där något stannat upp och harmoni där något är kaos.
Tittar till hela individen.

Målet är att hitta orsak och ursprung till symtomen genom att tyda kroppens språk. Först då kan kroppen få space och varaktig läkning ske. MirakelQvinnan är specialiserad på kroniska besvär och smärtproblematik med manuell behandling i kombination med näringsbalansering.

Jag använder mig för det mesta av mina händer, men har även akupunkturnålar och annan modern teknik till hands så som en toppenfin Stötvågsapparat (den enda i sitt slag i Norrland), för behandling av problemområden i muskler, ligament, senor och annan vävnad.

Viktigt vid all form av behandling är också kommunikation om hur kroppen och hjärnan fungerar.
I kombination med kostråd och näringstillskott som fungerar!
Det är också av största vikt att själv bli medveten om sin kropp för att öka kroppsmedvetenheten.

Mina effektiva behandlingar är helt unika, då jag allt som oftast kombinerar flera olika behandlingstekniker vid ett och samma tillfälle!

Vad är det jag gör?

Att komma till mig, MirakelQvinnan på MIRAKELVERKSTAN™  innebär för många en upplevelse utöver det vanliga, då jag ser till helheten.
Jag vet att kropp-psyke-själ hänger ihop och att insidan påverkar utsidan och vise versa.
Min personliga övertygelse är att ALLT är möjligt och att ALLT har ett samband!

Många frågar vad det är jag gör och hur en behandling går till… det är väldigt svårt att svara på då många behandlingar ser rätt lika ut men ändå är väldigt olika… Jag använder mig inte heller riktigt av samma metoder som de flesta andra och har hittat ett eget sätt att jobba.
När jag behandlar en människa (eller en häst eller hund) så lyssnar jag till individens historia, tittar på kroppen och skannar igenom området med mina händer, samtidigt som jag också använder min inre syn och min känsla för att bilda mig en uppfattning om vad det är som är problemet och var det sitter. Sedan försöker jag lösa upp de spänningar/blockeringar jag hittar med olika metoder.
För mig är det oerhört viktigt att få upp rörligheten och väcka liv i vävnaden så som muskler, bindväv, senor och ligament samt att se till att det finns en rörlighet i de närliggande lederna.
Här kan man få lirka och gulla, länge, länge och ibland går det snabbt!

Har utvecklat en egen metod i Avancerad Manuell Terapi/Behandling, en enkel, effektiv och skonsam metod för att öka rörligheten i kroppen och detta leder i en god värld till en reducerad smärtupplevelse och långsiktig läkning.

Behandling hos mig är dessvärre sällan helt smärtfri, men de allra flesta upplever en lättnad i sin smärta under och efter behandling och självklart en viss ömhet som naturligt kommer efter en behandling.

Har du några frågor?

Kontakta oss