IR Infra Rött Ljus = Värme

IR Infra Rött Ljus = Värme

Djupverkande InfraRödVärme -Modern Värmeteknologi för god hälsa!
På Mirakelverkstan finns IR-Madrasser på alla behandlingsbänkar och ett särskilt rum med en Professionell IR utrustning i form av en IR-Tunnel och en IR-Madrass. Jag använder mig av en exklusiv och professionell IR-utrustning i flera av mina behandlingar.

Tanken är också att du som kund ska använda IR-Utrustningen mellan behandlingarna, före och efter din behandling om den inte ingår som en del av just den behandling du ska på.
Kom gärna en stund före din behandling eller stanna en stund efter och använd vår IR-Utrustning -För ökad effekt av din behandling!

Eller boka en tid för att bara ligga i IR-Tunneln mellan dina behandlingar, gör det som en kur -vi säljer klippkort. En behandling i tunneln tar allt från mellan 15 till 60  minuter, lite beroende på tillgänglighet och hur länge du har tålamod och tid att ligga stilla. En värmebehandling i IR-Utrustningen upplevs värmande och är avslappnande för kropp, knopp och själ. Det är så ljuvligt härligt att många somnar i tunneln.

Jag använder IR utrustningen i kombination med akupunktur/nålbehandlingar – för ökad effekt, förbättrad cirkulation och smärtreducering!
Jag använder den även i MirakelQvinnans Stressreducerande behandlingar, HMMB™ och AromaSessioner med flera.
Det är optimalt att kombinera IR med en LymfFlödesAktivering™ eller LymfaFlow™ session samt som extra skjuts vid en detox gärna i kombination med detoxfotbad,
Använd gärna IR bastun i kombination med våra övriga behandlingar, LymfFlödesAktivering, samt alltid vid Frekvensterapi, FotbadsDetox, Bantarnålar och Rökavvänjning.
I min enkla lilla värld är en IR-session, FotBadsDetox och VibbrationsPlatta utmärkta komplement vid alla behandlingar.

Kombinera gärna ditt IR-besök med att ta extra magnesium och dricka lite extra vatten eventuellt med eteriska oljor i som kan främja önskad effekt.  Magnesium och eteriska oljor finns på Mirakelverkstan.

I korthet kan den användas för att:

* Öka blodcirkulation
* Påskynda viktminskning
* Minska värk & ledstelhet
* Motverka spända muskler
* Minska svullnad
* Minska celluliter

Infrarött ljus och säkerhet

Du kan exponera dig för infrarött ljus i timmar utan att din hud blir bränd eller skadad. Långvågigt infrarött ljus har många positiva hälsoeffekter och är 100% säkert för allt levande.

Långvågigt infrarött ljus används t.ex. på BB för prematurer, barn som fötts för tidigt och inte själva kan hålla sin kroppsvärme.

Du kan använda IR Ljus för och vid:
* Stressreducering
* Detox
* Stela Muskler & Leder
* Smärtlindring
* Hudbesvär
* Mjukdelsskador
* Bindväv
* Hjärta & Kärl
* Cirkulation
* Utmattning
* Anti-Age
* Viktkontroll

Läs mer här nedan om vilka hälsoeffekter den har:

Infrarött ljus är ett naturligt fenomen och är den del av solens osynliga spektra som ger oss människor, djur och natur värme här på vår jord och är därmed helt livsavgörande för vår överlevnad. Kännetecknande för det infraröda ljuset som används vid Infraröd terapi är att det tränger djupt in i vår organism och värmer upp kroppen inifrån istället för att luften först värms upp, som i sin tur värmer kroppen. Upplevelsen i en infraröd utrustning liknar man ofta vid att solbada, dvs ljuset/värmen höjder din egen kroppsvärme på ett mycket avslappnande och behagligt sätt. Det tränger djupt in i kroppen och dess vävnad och man upplever det som mjukt och skönt. Till skillnad från traditionellt solbanande, där vi även utsätts för ultraviolett ljus, är infraröd värmeterapi fullständigt säkert och har en mängd hälsofrämjande effekter.


Långvågigt infrarött ljus har också visat sig stödja viktreducering, smärtlindring, förbättrad cirkulation och vitalisering av huden bland mycket annat.
Energi höjningen, förbättrad blod- och lymfcirkulation samt inte minst den ökade syresättning av blodet är bara några av de resultat som uppstår och som leder till att vår kropps självläkande processer sätter fart. Det infraröda ljusets (infraröda värmen)direkta påverkan på muskler, leder, kapillärer och nervändor gör den till en utomordentlig behandlingsmetod samt till hjälpmedel för många.

Traditionell bastu eller ångbastu värmer upp luften som sen i sin tur värmer din kropp. Luften blir mycket varm och för många kan detta ofta upplevas som obehagligt och gör det svårt att andas.En traditionell bastu är dock hälsofrämjande pga att du svettas -ändock svettas du bara ytligt och får inte den djupgående avgiftningen som infraröd terapi ger. I en infraröd utrustning är värmen lenande och mjukgörande, den är torr och det är behaglig att andas, ofta har du även huvudet utanför –vilket även det är positivt. Långvågigt infrarött ljus har också visat sig stödja viktreducering, smärtlindring, förbättrad cirkulation och vitalisering av huden -bland mycket annat.

Stressreducering

Det första man vanligtvis upplever under en session med det infraröda ljuset, är lugn och harmoni -avstressande. Många somnar efter bara några få minuter. Den mjuka omlindande värmen får hela kroppen att slappna av. Spända, stela muskler och leder mjukas upp och blodcirkulationen kommer igång, kropp och sinne får den paus till återhämtning som lätt försummas i vardagens höga tempo. I IR tunneln ligger du nämligen bara och kopplar av, inga måsten och göra, utan bara vara. En skön lugn stund för dig och alla dina sinnen.

Efteråt är du oftast piggare eftersom puls och blodcirkulationen har ökat. Rörligheten har ökat, eventuell smärta har reducerats eller försvunnit.
Kroppens nu mer avslappnade inställning gör också att livs energin har möjlighet att flöda. För många år sedan när jag var i ett showroom för IR-utrustning så kom en kvinna ut ur en bastu och berättade de mest fantastiska historier om hur hjälpt hon blivit i sin smärtproblematik med bara IR.

Detox

Under en IR värmebehandling kan du om du vill svettas ordentligt, betydligt mer än i traditionell bastu. Du svettas från djupet. Denna djupa svettning bidrar till en av de mest effektiva Detox behandlingar som finns idag för understöd vid rening av kroppen. Iakttagelser har visat att svetten i många fall innehåller både kemikalier och tungmetaller samt blodfetter.

Effekten blir ofta att du känner energin återvända och småkrämpor försvinna.

Stela Muskler & Leder

Värmen förbättrar cirkulationen i överspända och ömma muskler vilket bidrar till en ökad förutsättning för en normaliserad muskelfunktion. Det infraröda ljuset påverkar även muskelfibrerna positivt.

Lindrar muskelkramper

Muskelkramper har länge observerats minska genom användande av värme. Underliggande orsaker till besvären kan vara skelett- led- eller neuro-patologiska problem.

Ledstelhet

Det har iakttagits en 20% minskning i stelhet vid 45°C jämfört med 33°C i reumatiska fingerleder och detta motsvarade perfekt både subjektiv och objektiv observation av stelhet.
Vilka stela leder och förtjockade bindvävar som helst borde svara på liknande sätt.

Värmeterapi för Smärtlindring

Smärta kan lindras genom reduktion av primär eller sekundär muskelkramp. Smärta är också ibland kopplad till ischias genom spänning eller kramp, som kan minskas genom värme som lymfsystemet skapar. Detta bryter då feedbackloopen i vilken ischiasen leder till vidare kramper och då mera smärta.

Värme har visat sig reducera smärtkänsla genom direktverkan på både fria nervändar i vävnader och på perifera nerver.

I en dentalstudie ledde repeterad värmeapplicering slutligen till utplåning av hela nervreaktionen som svarade för smärtan som kom från en tands pulpa.


Värme kan leda till både ökad endorfinproduktion – vilket minskar smärta, och skapa smärtlindring i ryggmärgsslutet, den s.k. ”spinal gate”, av Melzack and Wall.

Nya kliniska studier på smärta ger bevis för en hittills okänd smärtklass – ”värmepåverkbar smärta” Heat Responsive Pain (HRP)– som omfattar flera vanliga smärttillstånd som kan behandlas med värmeterapi. Forskare som studerar HRP har märkt remarkabla terapeutiska fördelar med att använda kontinuerlig lågnivå-värmeterapi vid behandling av nedre delen av ryggen (lower back), överkroppen samt vid menstruationssmärtor, alla dessa smärtor som faller in under den nya VPS-klassificeringen.

En behandling med professionell infraröd utrustning kan sålunda spela en nyckelroll i både viktkontroll och hjärtkärlrelaterad besvär. Detta kan vara mycket värdefullt för de som inte motionerar och de som inte kan motionera men ändå vill ha en effektiv viktkontroll och ett konditions –underhållande program som fördelarna av regelbunden motion ger.

Nya kliniska studier på smärta ger bevis för en hittills okänd smärtklass – ”värmepåverkbar smärta”

Heat Responsive Pain (HRP)– som omfattar flera vanliga smärttillstånd som kan behandlas med värmeterapi. Forskare som studerar HRP har märkt remarkabla terapeutiska fördelar med att använda kontinuerlig lågnivå-värmeterapi vid behandling av nedre delen av ryggen (lower back), överkroppen samt vid menstruationssmärtor, alla dessa smärtor som faller in under den nya VPS-klassificeringen.
En behandling med professionell infraröd utrustning kan sålunda spela en nyckelroll i både viktkontroll och hjärtkärltillståndet. Detta kan vara mycket värdefullt för de som inte motionerar och de som inte kan motionera men ändå vill ha en effektiv viktkontroll och ett konditions –underhållande program som fördelarna av regelbunden motion ger.

Hudbesvär

Infraröda värmebehandlingar betyder mycket för huden bland annat minskar: Nässelutslag.
Torr och hård hud blir mjuk, len och smidig.
Tilltäppta porer öppnas och acne minskar.
Blek hudfärg återställs.
Ärr och smärta av brännskador minskar.
Skärsår läker snabbare.
Man har också iakttagit att besvär med eksem och psoriasis har förbättrats med infraröd värmebehandling.

Keloider, en tumörartad tillväxt av ärrvävnad, vanligt efter brännskador har en benägenhet att bildas långsammare med infraröda värmebehandlingar och kan bli mjukare genom användande av infraröda system om de har bildats.

Solbränna enligt 9:e utgåvan av Clayton’s Electrotherapy, ”infrarödbehandling är det enda medlet mot överdriven ultraviolet strålning.”.

Hjälper Människor med Mjukdelsskador

Infrarött ljus som läkemetod håller nu på att bli en spjutspets inom vården i vissa delar av världen av mjukdelsskador. Tack vare bland annat snabbare läkning genom bättre läknings betingelser, dvs snabbare läkningsprocesser.

Ökar elasticiteten hos Bindväv

Vävnader som värms upp till 45°C och sedan sträcks visar en icke-elastisk bestående förlängning på ungefär 0,5 – 0,9 % som består när sträckningen tas bort. Detta sker inte i samma vävnader när dessa sträcks vid normala vävnadstemperaturer. Sålunda kan 20 sträckningsomgångar skapa 10 – 18 % förlängning i vävnader som värms upp och sträcks.

Denna effekt kan vara särskilt värdefull när man arbetar med ligament, ledkapslar, senor, bindvävshinnor och leder som har blivit ärriga, förtjockade eller sammandragna.

Sådan sträckning vid 45°C orsakade mycket mindre försvagning i sträckta vävnader vid en given förlängning än liknande förlängning som skapats vid normala vävnadstemperaturer.

De citerade experimenten visar klart att lågpåverkande sträckning kan skapa en signifikant bestående förlängning när värme appliceras tillsammans med sträckning eller riktade träningar, som också är säkrare än sträckning av vävnader vid normala vävnadstemperaturer.

Denna säkrare sträckningseffekt är avgörande för välskött träning hos idrottsmän för att minska deras skadetid.

Vävnadsskador – dagliga sessioner användes tills bästa läknings resultat uppnåddes, sedan användes infrarödvärme för att ta tag i permanenta skador. Smärtkontrolleffekten på de kroniska skadorna varade tre dagar innan ytterligare behandling var nödvändig.

Passiv HjärtKärl – Förbränningseffekt

Tack vare djup penetration, över 4 cm in i kroppen, av infraröda strålar som ges av infraröd utrustning, uppstår en värmningseffekt djupt inne i muskelvävnaderna samt i våra organ.
Kroppen reagerar på denna djupvärmande effekt via hypotalamus framkallad ökning av både hjärtvolym och hjärtfrekvens. Denna gynnsamma hjärtpåfrestning ger en eftersökt hjärtkärlträning och konditionseffekt. Medicinforskare bekräftar att användande av värmepenetrering sörjer för hjärt och kärlträning eftersom kroppen arbetar med att kyla sig själv och det medför en omfattande ökning av hjärtfrekvensen, hjärtutbytet och metabolism. Som en bekräftelse av validiteten av denna form av hjärtkärlträning har NASA gjort omfattande forskning i början av 1980-talet som lett till slutsatsen att infraröd stimulering av hjärtkärlfunktionen borde vara den ideala vägen att bibehålla hjärtkärlkonditionen hos amerikanska astronauter under långa rymdflygningar. Blodcirkulationen har rapporterats öka när man har hypotermi (abnormt låg kroppstemperatur), från normala 5 – 7 liter per minut till så mycket som 13 liter per minut.

Det infraröda värmesystemet gör det möjligt för människor i rullstolar, eller de som i övrigt är oförmögna att röra sig, eller de som inte kan följa ett motions- eller konditionsträningsprogram, att uppnå en hjärtkärlträningseffekt.
Detta möjliggör också en större variation i ett pågående träningsprogram.

”Många av oss som löper gör det för att träna upp vårt hjärtkärlsystem, inte för att skapa stora benmuskler. Reguljär användning av infraröd penetrering kan ge en liknande påfrestning på vårt hjärtkärlsystem och en regelbunden användning kan vara lika effektiv, i form av hjärtkärlträning och förbränning av kalorier, som vanlig motion.”- Journal of the American Medical Association 8/7/81.

Cirkulation

Värmen från det infraröda ljuset ökar cirkulationen i den del av kroppen som behandlas. Värmen ökar också blodcirkulationen i de finare kärlen, med effekten att stelhet minskar och läkningsprocesser förbättras Blodomloppet har flera viktiga uppgifter i kroppen, bland annat att

  • förse kroppens celler med viktig näring
  • föra bort avfall som bildas vid ämnesomsättningen
  • transportera syre från lungorna till vävnaderna, och koldioxid i andra riktningen
  • sprida olika hormoner och signalsubstanser som styr olika funktioner i kroppen

Utmattning

Värmen leder också till ökad endorfinproduktion.

Anti-Age

Anti Age innebär mycket, alltifrån ett hälsosamt hjärtkärl system och bra syresättning av blodet bland mycket mer. Det vi dock ofta tänker på i dessa termer är den synliga delen av åldringsprocessen såsom huden exempelvis

Förbättrad hudstruktur

Utmärkt för att öka blodcirkulationen i huden, vilket är nödvändigt för en vacker skimrande hud. Gör huden fastare och förbättrar dess färg och elasticitet.

Ger en känsla av frisk fräschör när torra döda hudceller avlägsnas och porer öppnas upp och djuprengörs.

Huden blir förbluffande mjuk och len.

Öppna sår läker snabbare och ger mindre ärrbildning.

Reducerar celluliter

Celluliter som är en geléliknande substans bestående av fett, vatten och slaggprodukter, samlas i fickor under huden. Det infraröda ljusets djupa värmepenetrering, den ymniga svettningen och avlägsnandet av toxiner gör att celluliter reduceras och i hög grad snabbar på andra behandlingar mot celluliter. Se också under rubriken hud –förbättrad elasticitet.

Viktkontroll

Du kan förbränna upp till 900 kalorier på bara ett 30-minuters session i en utrustning med effektivt och kvalitativt Infrarött ljus.
Nedan visas hur många kalorier som en person som väger 75 kg normalt förbränner genom 30 minuters motion.


SPORT : KALORIER

Rodd (maximal ansträngning) : 600
Simning (crawla) : 300
Jogging : 300
Tennis (snabbt spel) : 265
Hugga ved : 265
Cykling (16 km/h) : 225
Golf (utan en vagn) : 150
Gång (6 km/h) : 150
Bowla : 120
Squash: 510

Sammanfattning

En behandling med infraröd bastu kan sålunda spela en nyckelroll i både viktkontroll och hjärtkärltillståndet. Detta kan vara mycket värdefullt för de som inte motionerar och de som inte kan motionera men ändå vill ha en effektiv viktkontroll och ett konditions –underhållande program som fördelarna av regelbunden motion ger.

Varmt Välkommen in till oss på Mirakelverkstan!

Har du några frågor?

Kontakta oss