Hästbehandlingar

Hästbehandling

Att ha en häst med rörelsestörningar och eller invändiga problem så som mag och tarm problem, eksem, reaktioner på knott och mögel kan vara riktigt frustrerande. Har själv haft häst i 20+ år och ibland tyckte jag mest att man var någon slags sköterska.

I jobbet träffar jag framförallt travhästar i träning, men ibland behandlar jag även fritidshästar, ridhästar, showhästar ja alla sorters hästar allt ifrån shettisar till stora hästar ardenner och shire har jag mött i praktiken, även ett par åsnor och getter!

Bakgrund

Det vanligaste jag möter är hästar med någon form av problem i rörelseapparaten, och spänningar i kroppen som hindrar hästen från att fungera optimalt.
Detta behandlar jag med en metod (MirakelkvninnansSimSalaBim) ???? som jag utvecklat själv utifrån mina erfarenheter från behandlingar av både människor och djur samt de utbildningar jag har i olika behandlingstekniker så som osteopatiska behandlingstekniker med strain and counterstrain, KraniosakralTerapi, Massage, Bindvävsmassage, Akupuressur, Dorn, Kiropati mfl.
Min tanke är i alla fall att utöva inverkan på den påverkade vävnaden så att den blir mer rörlig flexibel och följsam med hjälp av en intellektuell medvetenhet, känslomässig intuition och fysisk beröring där jag möter muskler, ligament och leder.

Ibland behövs mer än bara magiska händer
– det är då jag trollar med knäna!
Skojar! ????

Ibland kan man vilja komma åt insidan så som mage, tarm, lever, njurar och lymfsystem, även muskulatur, nervsystem och cellfunktioner då använder jag örter, mineraler och andra kombinationstillskott.
Min specialitet är även här Cellsalter (HBM för hästar), men i verktygslådan finns även AME Produkter som Sensi och Formula preparat samt andra produkter.

I min enkla lilla värld är en bra grund för alla hästar
Ett prima grovfoder av god hygienisk kvalitet, så lite mögel som möjligt
som kompletteras med Biopromin (Näringstillskott)
i kombination med naturlig daglig rörelse.

Har du några frågor?

Kontakta oss